"Kamperen" aan boord

Eindelijk vakantie. We hebben onze eerste vakantie-klusdag en onze eerste echte ‘aan boord’ ervaringen. Wel raar: op een kale boot, 2 meter boven beton in plaats van lekker dobberend in een knus haventje of een romantisch Grieks baaitje. Uitzicht op een tuincentrum, weinig comfort en de douche en toiletten zijn verderop, in de loods.

’t is net kamperen…

Vandaag zijn we wat laat begonnen, want gisteren moest natuurlijk het begin van de vakantie gevierd worden. Bovendien moesten we nog langs Kniest in Almere om een verkeerd geleverde Sikaflex Primer om te ruilen. Daar hebben we ons meteen maar eens laten adviseren over de rails voor de genua en het grootzeil, want dat spul moet helaas allemaal nieuw aangeschaft gaan worden.

In de middag begint het zonnetje lekker te schijnen, wat erg goed uitkomt: Alle haarscheurtjes in het dek zijn, af en toe tot diep in het polyester, opengekrabt en dichtgesmeerd met Gelshield 200. En dat was het weer voor vandaag!
Die gelshield dient (hopenlijk morgen) als onderlaag voor de Watertite plamuur, waarop dan uiteindelijk de lak en op bepaalde plaatsen de antislip moet gaan komen. Het is hele klus, maar een leuke en vooral belangrijke: Als deze plekken blijven ‘inwateren’, staat in no time het dek bol doordat het polyester delamineert en zakken we er uiteindelijk doorheen.

Rond 18:00 valt het lage zonnetje nog net over Ons Projectje. Ons eerste voordek-pilsje smaakt voortreffelijk en geeft ons vertrouwen voor de komende dagen, weken, maanden. Vanavond eten we voor het eerst aan boord. Uit de electrische wok want de gas-installatie is nog lang niet aangesloten.

1 reactie op “"Kamperen" aan boord

  1. He Bas en Chris,

    Klinkt allemaal erg goed. Wel veel werk nog. Als we ergens bij kunnen helpen horen we het we. We komen binnenkort een keertje kijken!

    Succes en een dikke zoen,
    Linda