Scheveningen – Blankenberge

Op een prachtige, maar niet zo winderige tocht vanuit Scheveningen varen we in een grote bocht naar Blankenberge. Vanwege de gebrekkige en ruime wind wisten we van tevoren niet zeker waar we uit zouden komen. Maar met de uitgeboomde lichte genua, zonder grootzeil, komen we een heel eind. Het had ook ergens in Zeeland of Zeebrugge kunnen worden.

Wie is de Bob?

Dit is het eerste tochtje dat Bob (ons vaste nieuwe bemanningslid) z’n kunsten mag vertonen. En we zijn bijzonder onder de indruk! Z’n stuurkunsten doen die van de schipper verbleken, zolang het zeil maar goed getrimd staat en de golven niet te groot zijn.

Spannend

De hamburgers van Roel houden de rest van de bemanning op de been. Naast een mysterieuze blauwe catamaran is het oversteken van de drukke waterwegen voor Zeebrugge één van de weinige spannende momenten deze tocht. (Ook op de kaart niet). En als om ongeveer 3 uur ’s nachts, na 17 uur varen de wallijntjes vastgelegd worden, vallen de oogjes snel dicht.

En nu?

Waar zijn we nu? Op het moment zijn we al een klein stukje verder. Maar waar? Wie het weet mag het zeggen! Misschien hang ik er wel een mooi prijsje aan. (Morgenochtend wordt de uitslag automatisch geplaatst; Bemanningsleden zijn uitgesloten van deelname; Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.)

Eén gedachte over “Scheveningen – Blankenberge

Reacties zijn gesloten.