Hallo? Gebeurt hier nog wat?

Avontuur voor DurgerdamHet is hier stil, ik weet het. Buiten de boot om zitten we zeker niet stil. Ik ben onder andere druk geweest met fotograferen en met Flickr in het bijzonder. (Sinds enige tijd beheer ik de populaire Sailboats and sailing groep!)

En we zeilen heus wel, maar er gebeurt niet zoveel spannends. Tot afgelopen weekend.

Havenmanoeuvres

Het afgelopen weekend varen Chrisje en ik zaterdagmiddag naar A’dam. De hele zondagochtend worden we in een volgepropte Sixhaven vermaakt: Om 9:00 uur zaait iemand paniek met “Over een half uur wil ik weg!” De hele haven in rep en roer, zo’n beetje alle boten moeten van hun plek.

Pas om 12:00 uur varen we zelf rustig weg. In de tussentijd is duidelijk geworden dat er weer veel mensen op het water zitten die wat “minder handig zijn” met havenmanoeuvres. Dikke lol dus. (En gelukkig geen schade.)

Crew

Zondagmiddag varen we, met de beoogde crew voor de 24-uurs, naar Monnickendam. Best een spannend en leerzaam tochtje voor iemand met nauwelijks zeilervaring en iemand die voornamelijk op surfplanken vaart. Zeker als de wind aantrekt tot een dikke 6 Beaufort. Goed gedaan, crew!

Bestelling

Het aller spannendste komt vandaag, met het telefoontje dat onze uitgebreide bestelling bij Schokker klaar ligt. Op tijd voor de vakantie, en zelfs om er voordien nog even mee te proefvaren. Yes! Dat wordt genieten.

Reacties zijn gesloten.