IJmuiden (verwaaid) – Scheveningen

Na een eerste lekker tochtje van Monnickendam naar Amsterdam wordt ’t even saai: de wind is pal op de kop, het Noordzeekanaal is echt niet bezeild. (Zie de track op Google Maps.) En nadat we in IJmuiden aangekomen zijn wordt het nog veel saaier (op het bezoekje van een oude vriend vage bekende na).

Verwaaid in IJmuiden

De eerste dag die we eigenlijk op zee wilden doorbrengen is helaas ietsje te pittig. Met windvlagen van een dikke 30, soms over de 40, knopen vanuit ’t Noordwesten is het niet slim om de zee op te steken. (Met dit soort wind is het leuk gokken voor Schevingen.) De maandag blijven we dus “lekker” in de haven liggen. (Over de jachthaven van IJmuiden schrijf ik later nog wel eens wat.)

Mooi zeilen

Vandaag is het wel wat. De toch van IJmuiden naar Scheveningen stelt in afstand niet zoveel voor. Maar bij de pieren van IJmuiden merken we al dat een wat korter tochtje best lekker is: de zee is aardig ‘knobbelig’ na al die dagen wind. En het is wel inééns zomer geworden! Dan is het wel fijn als je na een mooi stukje zeilen nog wat in de haven kunt rondstrompelen, shoppen, visje eten en boordborreltje doen. (Proost!) Ook het tochtje van vandaag is, zoals hopenlijk alle volgende stukken, op Google Maps te bekijken.

Vervolg?

De volgende stap is nog niet duidelijk. ’t Kan België worden, of Zeeland, of (heel misschien) wel Engeland. Voor de opstappers Roel & Roel is dat vervelend: ze hebben nog geen idee tot waar we de komende dagen gaan komen. Maar ja, zo is het zeilen: zo de wind waait!

2 reacties op “IJmuiden (verwaaid) – Scheveningen