Verstaging niet okee

Afdekplaat komt uit dekDit weekend valt er weinig te zeilen. Er is geen wind. We zijn lui en hebben eigenlijk een paar constructieve bootklussen te doen. Maar de belangrijkste reden is dat de verstaging niet okee is: de middenste stag trekt langzaam door het dek heen, zoals die ene foto van vorig weekend al een beetje liet zien.

Bij het plaatsen van de mast is de keuze gemaakt om niet voor de originele constructie te gaan, maar een extra gat door het dek te maken. De moer greep echter nét naast de metalen verstevigingsbalken. We ontdekten vorige week al dat -ie speling had.

Toen leek gewoon aandraaien het beste idee. Maar nu knijpt de moer, met ring en al, langzaam het zachte balsahout tussen de deklagen samen. Geen constructie waarmee je een flinke zeegang wil trotseren: de boel zou dwars door het dek kunnen scheuren, waarna de mast mogelijk in het midden zou doorbreken.
Voordat zoiets gebeurt, ga ik eerst maar eens even Woubrugge bellen.

Reacties zijn gesloten.