Marina Muiderzand

Een eindje buiten Almere, zogezegd in the middle of fucking nowhere, ligt een joekel van een jachthaven in de schaduw van drie enorme flats.

Na wat gedoe om een ligplaats te krijgen (de toegewezen box bleek tot drie keer toe bezet) vinden we een ruime ligplaats. Het is volle bak, de sympathieke havenmeester(es) heeft duidelijk moeite om alle vaste ligplaatshouders en brutale passanten in het gareel te houden.

Er is ook aardig wat te doen: ’t Is zeker geen dooie haven met verstoft drijvend kapitaal (vaak van een Duitse eigenaar, zoals in Flevo Marina). Nee, hier gebeurt van alles aan boord van de vele zeilboten. Die boten zijn wel opvallend veel van het merk Bavaria trouwens. Zal er wel iets mee te maken hebben dat de importeur hier gevestigd is.

Faciliteiten

Alles is prima voor elkaar: De nette toiletten en douches zijn nieuw, schoon en in voldoende aantallen. Douchen is gratis, met een speciaal toegangsmuntje krijg je maximaal vijf minuten achter elkaar warm water. Maar wel zo vaak als je wilt.

Er is een klein “campingwinkeltje” dat ook zondags open is. Een kroegje c.q. restaurantje met een prima terras. (Jammer van die heg, zo heb je natuurlijk geen uitzicht!) De uitgebreide – en uitbreidende – watersportwinkel Kniest kennen we natuurlijk al.

Free WiFi!

Er is verder weinig te ondernemen op deze afgelegen plek. En da’s soms ook wel lekker. Zeker gezien de mooiste faciliteit van deze jachthaven: gratis, eigen WiFi in de haven. Geen gelul met reclames, geen inlogcodes, gewoon vrij toegankelijk. Hulde!

Kosten

Eigenlijk liggen we liever nooit in jachthavens, maar altijd in de stads- of binnenhaven. Als je het havengeld, €18 en nog wat voor een nachtje, vergelijkt met bijvoorbeeld de binnenhaven van Hoorn (een tientje), dan schrik je wel even. Maar ik wil best nog eens een nachtje doorbrengen in Marina Muiderzand.

1 reactie op “Marina Muiderzand

  1. Op steenworp afstand van de kielboothaven is ook een Catamaranhaven. Dit hoort ook bij Marina Muiderzand. Daar is een leuke strandtent gevestigd met fantastisch uitzicht over het IJmeer.

    Edit: Roeland, vieze spammer, nog nooit van NO-FOLLOW gehoord?! Ik heb je link nu helemaal verwijderd.