Monnickendam – Hoorn – Monnickendam

Ons eerste weekendje is meteen een prachtige start van ons eerste zeilseizoen op de Lovefool.nl. Met zon, weinig wind, wolken, regen, meer zon en flink wat meer wind. Dus met een paar goede testrakken. En helaas geen batterijen voor het fototoestel.

Zaterdag: rieleks!

We tuffen zaterdag rond het middaguur met de oude bijboot richting de verse thuishaven. Vanaf Monnickendam is het maar een paar uurtjes varen naar Hoorn, bijna in een rechte lijn in noordelijke richting. De wind is een matige 3-4 O-NO, dus we hebben het hele stuk de enorme “Genua Lourde” over stuurboord staan.

De avond spenderen we genietend op ons zonovergoten achterdekje, middenin de knusse (en voor het begin van het seizoen al aardig drukke) binnenhaventje. En ’s avonds eten we o.a. een onvervalste vlaflip (!) in Brasserie Bontekoe, vlak aan de haven.

Zondag: work it, baby

Zondag waait er een steviger 4 met flinke vlagen (minimaal) 5. En die waait precies “op de kop” waardoor we, na een paar slagen, voor Volendam toch maar de Fok 1 en het volle grootzeil laten zakken om op de motor de Gouwzee binnen te varen.

Al met al is dit tochtje best wel werken en daarmee een goeie test, voor zowel boot als bemanning: draaierige vlagen, korte golfjes, een pittig hoog koersje, alles onder dreigende bewolking zoals je die zeilend in Griekenland zelden ziet. Maar ze heeft de test goed doorstaan en het vertrouwen in het bootje is weer wat verder gegroeid, net als het zelfvertrouwen van de bemanning. 😉

2 reacties op “Monnickendam – Hoorn – Monnickendam

  1. Meer foto’s!!! Geweldig zeg, was stomverbaasd dat het zo hard gegaan is! Chapeau en behouden vaart met de Lovefool.nl