De trein naar… Makkum?

Vrijdag speren we met gemiddeld 6,5 knopen van Enkhuizen naar Medemblik. Een vreselijk nat tochtje, waar bij de regen alleen wordt afgewisseld door de hoosbuien. En het waait lekker: 5-6 beaufort.

De trein uit Utrecht!?

Er ligt hier toch geen lichtschip?Onderweg naar Medemblik komen we een zeer bijzonder verschijnsel tegen. Uit de regen doemt iets raars op. Ik vraag nog aan Chrisje: “Hier ligt toch geen lichtschip?!”. Het blijkt de trein uit Utrecht. Bekijk de foto’s maar en stel je voor hoe vreemd we opkeken.

De trein uit Utrecht CSHet is dat we dit gevaarte in Enkhuizen al hadden zien liggen. Het is waarschijnliljk een stunt van de NS, vanwege Sail 2005. Maar dat ze hier ook zouden gaan varen? (En helemaal met dit kutweer!)

Uitzweten en naar Makkum

Meer onthaastenIk ontdek na dit tochtje dat laarzen in Nederland geen overbodige luxe zijn: ik blijk toch een klein koutje gepakt te hebben. Zaterdag blijf ik dus een beetje uitzweten en Chrisje leest nog wat verder. Het is de hele dag: buitje, zonnetje; luiken open, luiken dicht.

Uitzweten in MedemblikVandaag voel ik me stukken beter en vertrekken we naar, eh… Hindelopen? We zien het wel. Het waait stevig door in elk geval. En binnen een uurtje of anderhalf hebben we Hindelopen al vol in beeld. Dus besluiten we om nog een stukkie verder te steken. En tegen de NW 6-7 (met vlaagjes van meer) belanden we zojuist in Makkum. Tijd voor Friesche Berenburg, hete tomatensoep en een lekker warme douche.

2 reacties op “De trein naar… Makkum?

  1. Sympathiek verhaal. Wanneer ik dit soort berichten lees, komt mijn passie voor zeilen opnieuw naar boven. Ik zou graag terug de tijd willen vinden om van de wind van Arcachon te kunnen profiteren !