Terug in M'dam

Zwanen in FlevomarinaZaterdagmorgen vertrekken we zo snel mogelijk uit Flevomarina. (En dat duurt best nog wel even, met die vreselijk lekkere douches daar. In de loop van de middag komen we, na een prima zeiltochtje waarbij de grote Drifter minder geschikt bleek voor windkracht 5, aan in Volendam.

Wat een dorp is dat toch! De flinke rij touringcars bij de visafslag verraadt het al: afgeladen met touristen. Voornamelijk Italiaanse, Amerikaanse en Duitse dagjesmensen. En allemaal drommen ze vol bewondering voor de winkeltjes met t-shirts (Ajax!), klompen (Jetzt mit deine eigene Name darauf!), Dellufs blauw (Real Hand Made) of poppetjes in klederdracht. Nee, dan al die prachtige lunchrooms en barretjes. En ook nog een paar verdwaalde Volendamse poppetjes (ahum) van vlees en bloed in klederdracht.

Terug in MonnickendamJa, Volendam is het helemaal voor ons. Na een late vislunch vertrekken we snel weer, naar onze vaste ligplaats, Monnickendam. Want daar is het gelukkig nooit zo’n gekkenhuis. Het is er vandaag in elk geval erg rustig aan onze steiger. Gaan wij lekker nog wat klussen!

Reacties zijn gesloten.