Lemmer – Urk – Lelystad

Update: foto’s toegevoegd (14/8)

Vanuit Stavoren komen we woendag terecht, grotendeels volgens planning, midden in het Skutsjesilen – klinkt als koetje-tillen, en met net zo veel fysiek geweld. Het indrukwekkende wedstrijdveld van traditionele platbodems blokkeert bijna helemaal de toegang van de havens van Lemmer. We hebben van redelijk dichtbij veel te veel mooie foto’s genomen (die wegens de wederom k-verbinding later worden geplaatst). Het dorp zelf blijkt bovendien volledig op z’n kop te staan en genieten van al de feestelijkheid. Rare jongens, die Friezen. 😉

Onderweg naar Lemmer Skutsjesilen voor Lemmer Skutsje Rare jongens, die Friezen

De dag erop varen we laat in de middag naar Urk, waar twee hele bijzondere dingen gebeuren: Ten eerste gaat de zon schijnen, z.g.a. voor het eerst deze vakantie. En ten tweede worden we betoverd door de schoonheid van het oude visserseiland. Het kan ook met het mooie avondzonnetje te maken hebben, maar ik kon me van vroegere bezoekjes echt niet meer herinneren dat het zó’n mooie durpie was. Drie tips voor de zeiltoerist in op Urk:

  1. Visrestaurant de Kaap, met prima vismenuutjes, ’n lekker huiswijntje en schitterend uitzicht
  2. Dick’s Pub, onder Mes Amis, waar een echte oude rocker de gezellige bar runt
  3. De “speatsjes” (Berenburg-cola) van Dick, maar wel met mate

Betoverend avondzonnetje op Urk Avondzon in Flevomarina Chrisje betoverd Avondzon in Flevomarina

Vandaag gaan we “heel even” langs in Flevomarina, om onze niet helemaal goed afgestelde en daardoor ietsje trillende motor te laten checken. Helaas kan dit probleempje niet direct verholpen worden, dus moeten we nog een keertje terugkomen. En vanwege de eindeloze regen en het na-effect van bovengenoemde speatsjes, besluiten we hier maar te blijven liggen. Morgen is er weer een dag, hopenlijk niet zo’n natte.

1 reactie op “Lemmer – Urk – Lelystad