Gezellig klussen in Stavoren

Maandag varen we vanuit Makkum met een flinke, ruime wind naar Enkhuizen. Op een golfje surft Chrisje onze tot nu toe gemeten topsnelheid: 9.8 knoopjes volgens de GPS. En dat op een gereeft grootzeiltje en het fokje 2. Een behoorlijk lang en lekker tochtje, waarmee de dag nog niet ten einde was. Want bij Enkhuizen keren we resoluut weer om.

Een mijltje of twee ten noorden van Enkhuizen treffen we Bas & Nienke. Eerst worden camera’s worden getrokken voor wat mooie actiefoto’s. (Ik plaats ze later, maar geloof me alvast: Hier kan die zeilfotograaf.nl niet tegenop!) En daarna beuken we samen, knijpend tegen windkrachtje 6-7 en vooral hele stijle golfjes, naar Stavoren.

’s Avonds eten we met z’n viertjes gamba’s met knoflook in het bruine Café Max. En dinsdag blijven beide bootjes in Stavoren. De powertools komen te voorschijn en er wordt van alles geklust: bij ons doet nu de marifoon (het oude bakbeest) het, de natte kast is een stuk handiger, de vlonders zijn her-en-der verstevigd. En die avond hebben we ons eerste gezellige boord-diner, waarbij we o.a. alvast de tactieken voor de 24-uurs race bespreken.

2 reacties op “Gezellig klussen in Stavoren

  1. 9,8 is echt lekker snel….Chris proficiat.
    Alle berichten komen goed over in la douce France.
    GJ