Wat een feestje(s)

Dit weekend hebben we weer een bruiloft, met als hoogtepunt een werkelijk grandioos feest in de IJkantine. Hierdoor, maar stiekem ook wel vanwege het pleurisweer, kunnen we vandaag pas onze nieuwe aanwinst voor de boot proberen. En dat blijkt tevens een groot feest te zijn!

Harken Cruising Unit I

Harken Cruising Unit IIk had al eerder een hint gegeven over een grote aankoop. Die ging door en afgelopen week is -ie geïnstalleerd: ons nieuwe rolreefsysteem. Toevallig is het onze hetzelfde merk als wat op ons zusterschip gezet gaat worden. Da’s natuurlijk leuk. Maar de keuze voor dit systeem werd bij ons, behalve door de prijs, vooral bepaald door deze vraag:

Passen onze zeilen?

Al onze voorzeilen (en dat zijn er nogal wat) hebben een pees, die door het profiel om de voorstag gehezen wordt. Die pees is van een beetje rare maat (qua diameter), waardoor bijvoorbeeld Profurl en Furlex afvielen. Of we hadden alle zeilen van een nieuwe pees moeten laten voorzien, wat ongeveer € 280,- per zeil extra zou gaan kosten. En dat zijn die oude doeken nou ook weer niet waard.

The Genoa Fits the FurlerOp de Harken zouden de zeilen moeten passen. En vandaag, zonder al teveel moeite, glijdt de “Genoa Lourde” (kortweg het “Loeder”) door het profiel naar boven. Dat was het eerste feestje van de dag. Maar, eenmaal op het water, blijkt het rolreefsystem echt heel goed te werken.

Hoera! Nooit meer bij ieder tochtje dat zware Loeder hijsen, met alle spierpijn van dien. Nooit meer het voordek op in te grote golven. Binnen een minuut staat het zeil, of heb je het weer weg. Wat een feestje.

Nog een feestje

Een heel ander feestje zou net zo stilletjes voorbij gaan als het jubileum van Amsterdam: Precies 5 jaar en een week geleden startte dit weblog, onder de naam First Own Shipslog. En inmiddels zijn we 425 426 berichten verder. Een mooi moment om alle vaste en incidentele lezers te bedanken. Cheers!

3 gedachten over “Wat een feestje(s)

  1. PROFICIAT met dit memorabele moment! Het feest in de IJkantine was super OK en je vermeldt nog een paar hoogtepunten.
    Eenvaste lezer…..

  2. Hi Jeroen,

    Het is inderdaad heel netjes (en snel) gedaan, door Yachtservice Visser. (Vraag meteen maar naar René, en doe ‘m de groetjes! đŸ˜‰

    Ze hadden vorige maand een mooie aanbieding: gratis montage bij aanschaf van een nieuw systeem. Kweenie wat ze rekenen bij montage van een bestaande rolreef-installatie.

Reacties zijn gesloten.