Oui oui, nous sommes bien

Geen paniek, we leven nog. Alles is wel aan de Franse Noordkust. (Behalve de internet-mogelijkheden: Het is hier óf Netabord c.q. Net-Abort, óf niks. Vandaar het geringe aantal berichten.)

Kort bestek

Onze trip in kort bestek: Vanuit Oostende varen we met een stevig hoog koersje naar Duinkerke. En vanuit daar de volgende dag, met een enorme stampkoers tot Calais, naar Boulogne. Van Boulogne naar Dieppe. En daar gaat de zon eindelijk echt schijnen!

Van Dieppe zeilen we een zomers koersje naar Fecamp. Na een dagje rust in Fecamp zakken we af naar Le Havre. En vanuit daar is het maar een klein stukje naar Honfleur. Gisteren zeilen we van Honfleur weer terug naar Fecamp. En morgen? Brighton, Eastbourne of… opnieuw Dieppe. We zien het wel: Hoe de wind waait.

Honfleur

Honfleur is voor deze trip de verste bestemming geworden. We kregen ’t ooit als tip van Ice. Het is er inderdaad alsof je er een plekje aan de Middelandse Zee binnenvaart. Of de Middeleeuwen. Of, nog erger… Disneyland! (Wat een toeristische toestanden daar. Maar wel charmant en gezellig. 🙂

Schipbreuk

Rescue on Chenal RouenGisteren, op de terugweg door de Seine-monding, zagen we een Nederlands zeiljacht op z’n kant op de kanaalwand liggen. Wat een gruwelijk gezicht! Gelukkig was de reddingsbrigade met groot materieel uitgerukt: Met een helicopter werden de opvarenden van boord gered terwijl wij, machteloos op de uitgaande stroom in het nauwe kanaal, met 10 knopen voorbij bliezen. We voelen mee met deze zeilers en hopen dat ze er zonder teveel persoonlijke schade uitgekomen zijn.

3 reacties op “Oui oui, nous sommes bien

 1. Ha Bas,
  Het lijkt erop dat Lovefool en Live elkaar steeds zijn misgelopen! Ook wij hebben Oostende, Boulogne, Dieppe, en Le Havre gedaan. Liggen nu in Le Havre met een saildrive-en-panne…

 2. Bonjour! Ik zei net tegen Iris dat ik maar niks meer van jullie hoorde….en hop, lees ik “Oui oui, nous sommes bien” 🙂 Heel goed! Hoe’st inmiddels met roken, Bas? Als je aandrang voelt (en dan bedoel ik nie van linksonder/achter) dan zet je gewoon je camera voor je hoofd! Of doe je al niet anders 🙂

  grtzzz, ook van Iris natuurlijk
  Wilfred

 3. Je hebt toch niet stiekum doorgevaren om wat rookwaar opp te halen?

  Nederlanders met 3800 kilo hasj vast in Spanje
  MADRID – De Spaanse douane heeft drie Nederlanders gearresteerd, die op een zeiljacht 3800 kilo hasj vervoerden. Dat heeft de Spaanse politie maandag laten weten, aldus het Spaanse persbureau Europapress.

  Het jacht werd onderschept in de internationale wateren ten westen van de stad La Coruña in het noordwesten van Spanje. De Spaanse autoriteiten hebben het 16,5 meter lange schip, dat onder de Nederlandse vlag vaart, naar La Coruña vervoerd.